Filmlere konu olacak bir macerayla, kurumsal hayatı terk ederek, sevdiği lezzetin peşinden giden bir Banka Müdürü hayal edin… İber yarımadasının lezzetli mutfağını Endülüs baharatlarıyla süslemek daha cazip geldiği için, “güzelim” kariyerinden vazgeçip, öylesine çılgın bir girişimcilik örneği gösteriyor ki, İspanya ve İtalya’da işin eğitimini alarak ustalaştıktan sonra İstanbul’a dönüp, iki kardeş ortak olarak bir dükkan açıyorlar. Markalarına da her iki ülkenin de dilinde “çılgın” kelimesinin karşılığı olan “Loco” ve “Matto” ismini koyuyorlar. İşte “Loco N Matto”nun başlangıç hikayesi, bu minik Cafe’nin cıvıl cıvıl ambiyansını yansıtır şekilde böylesine renkli…

loco-matto-churros-ispanyo-tatli
Hayallerini gerçeğe dönüştürmek üzere yola çıkan ve her detaya bir sanat eseri muamelesi yapan Enes Kardeşler’in, Bağdat Caddesi üzerinde açtıkları dükkanları, bizzat kendilerinin hazırladığı yiyecek ve içeceklerin tadları kadar, sunum şekilleri ve paket tasarımlarıyla da büyük ilgi görüyor. Eğlenceli fikirlerle dolu şirin dekorasyonu, müziği ve kullanılan renk tonlarıyla sıcak Latin esintileri taşıyarak, insana adeta yaşama sevinci aşılayan bu samimi ve zevkli butik, Cadde’de yürürken hemen dikkat çekiyor.

loco-matto-churros-ispanyol-bağdat-cadde

Mekan oldukça efektif şekilde ve en ince ayrıntısına kadar düşünülüp tasarlandığı için içerisi büyük olmamasına rağmen ferah ve kullanışlı. Külah içinde sunulan tatlılarınızı koymanız için, masalara kare şekilli ufak delikcikler açılmış. Külahınızı buranın içine yerleştirdiğinizde, artık elinizde tutmanız gerekmediğinden, size de yemeğinizin keyfini rahatça çıkarma özgürlüğü sağlanıyor.
loco-matto-churros-ispanyol-bağdat-cadde
loco-matto-churros-ispanyo-tatli

Sipariş üzerine taze olarak hazırlanan İtalya ve İspanya’ya özgü tuzlu ve tatlılardan oluşan keyifli bir menüleri bulunan mekanda, içecek olarak da çay ve kahve servis ediliyor.
loco-matto-churros-ispanyo-tatli

Bir İtalyan lezzeti olan Panzerottiler kapalı bir pizza misali, sıcacık halde masanıza geliyor. Domates ve mozarella peynirli Panzerotti’nin arasından eriyip taşan malzemenin tadından ve bolluğundan pek memnun kaldığım gibi, aynı şekilde denediğim kıymalı Panzerotti de çok başarılıydı. İlla tanıdık bir lezzete benzetmemi isterseniz, içi bol malzemeli bir “Çi börek” ya da “Pişi”nin İtalyan usulü hazırlanmış hali sanki kendisi:) Ben bu seferlik tuzlu olanlarının tadına bakabildim ama çok methini duyduğum Nutella ve Ricottalı Panzerotti’yi de en kısa zamanda denemek için sabırsızlanıyorum.

Hamuru Panzerottiye göre daha ince bir İspanyol klasiği olan Empanada da sebze ağırlıklı bir puf böreği gibi sanki. Kıymalı, karışık sebzeli, ıspanak ve kuru üzümlü olarak 3 alternatifi bulunuyor.

loco-matto-churros-ispanyo-tatli

İspanyol Tatlısı Churros

İspanya’da özellikle kahvaltıda ve öğle yemeklerinde sık sık yenildiğine şahit olduğum Churroslar ise, Loco N Matto’da Clasicos, Latinos, Americanos ve Supremos şeklinde 4 çeşitte hazırlanıyor. Görüntüleri bizim tulumba tatlısını andırsa da, hem yapısı farklı, hem de tadı onun gibi şerbetli değil.
loco-matto-churros-ispanyo-tatli

İster sade haliyle alıp, ılık çikolata sosuna bandırarak o çıtır çıtır tadına varacağınız, isterseniz sütlü, bitter, beyaz çikolata veya karamel dolgulu haliyle afiyetle yiyebileceğiniz gibi, tarçın ve şeker kaplamalı olanları ve hatta hem içi çikolata dolgulu, hem de dışı çikolata ve renkli şeker parçacıklarıyla kaplı olanları da mevcut. Özellikle çocuklar ve içindeki çocuğu hala yaşatanlar bu Churroslara bayılır sanırım:)


loco-matto-churros-ispanyo-tatli

Gelenek olduğu üzere, içtiğim Cappuccino’nun üzerindeki köpüğe banarak denediğim gibi tek başına da çok sevdiğim tarçınlı ve şeker kaplamalı Americanos ise , benim günlerdir tekrar gitmek için aklımı alacak kadar favori lezzetim oldu. Tüm yemeklerin İspanya’da veya İtalya’da denediklerimden tad olarak hiç altta kalır tarafı olmadığı gibi, belki de kullanılan yağdan dolayı, bana oradakilerden biraz daha lezzetliymiş gibi geldi hatta.

Yürürken de rahatça yenebilmesi için tasarlanan sıradışı ambalajları sayesinde, ister Cadde’de turlarken, ister dükkanının sevimli ambiyansını doyasıya yaşarken tadını çıkarabileceğiniz, isterseniz de eve sipariş verebileceğiniz, uygun fiyata yeni lezzetlerin arayışındaysanız, Loco N Matto’yu kesinlikle denemelisiniz.?code=6630c59f86a4410a895e1cddf95ab0f6

2 YORUM

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz