Aşırı yoğun iş programımdan ötürü, bu seneki Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’da, geçen senelere oranlar çok daha seçici davranarak, sadece en çok beğendiğim tasarımcıların koleksiyonlarını izlemeye gittim. İşte bunlardan bir tanesi de, her koleksiyonunda, toplumun ayrı bir önyargısına eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan DB Berdan defilesiydi.

dbberdan 2

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, önceki senelerden farklı olarak bu sefer Karaköy Antrepo 7’de sergilendi. Tasarımcı bu kadar gözde bir isim olunca, Runway alanında yine iğne atsanız yere düşmez haldeydi.
dbberdan usengec sef

DB Berdan’ın MBFW İstanbul’da görücüye çıkan ve kadın bedeni ve kadın haklarına yoğunlaşarak “Kendin olmaktan gurur duy!” mesajı veren 2015 Sonbahar-Kış koleksiyonu, alışık olduğumuz koyu tonlardaki iç karartıcı kış renkleri yerine, gelecek kışı “karışık dondurma” misali şirin, capcanlı ve sıcacık renklerle yansıtmasıyla da gönlümde özel bir taht kurdu.
dbberdan 5
Kış denilince herkes sokakta ağırlıkla siyah ve kahverengiler giyerken, “Pembe giymek için illa yazı mı beklemeli?” diye isyan eden benim gibi birisi için bu koleksiyon adeta ilaç gibi geldi:)

dbberdan 1
Sevgili komşum Billur Kalkavan da defileyi ilgiyle izleyenler arasındaydı. Her zamanki gibi sıcak, dobra, doğal, çılgın ve samimi hallerini seviyorum Sevgili Billy’nin :))
billlur kalkavan usengec sef

Farklı kumaşların bir arada kullanıldığı, retro formlar, sahte kürkler, pilili etekler, süper miniler, fırfırlar, yuvarlak açıklıkta “pencere” tabir ettiğimiz dekoltelerin öne çıktığı DB Berdan’ın yeni koleksiyonunda styling ve saç-makyaj anlamında da yine gerçeküstücülüğü benimsemesi dikkat çekiyor.
dbberdan 3
Her zamanki kendinden emin duruşuyla ve eğlenceli diliyle, “ahlakın yanlış yerde arandığı”nın altını çizmek için tasarlanan koleksiyonda ahlak kuramındaki yanlışlıkların sergilenmesi amaçlanmış.
dbberdan 4
DB Berdan elinden çıkan capcanlı printlerde hologram desenler, dans eden uzaylı kadınlar, dondurmalı tavşanlar, canavar kedicikler ve “Mükemmel olduğum için özür dilerim” gibi feminist sloganlarla öne çıkan koleksiyonda pastel pembe, mavi ve yeşil tonları ağırlıkta…

dbberdan 7

Görsel show ve müziğin etkisiyle, insanı bir anda başka bir dünyaya taşıyan tüm DB Berdan defilelerinde olduğu gibi, müzikler özenle seçilmiş ve bu sezon ritmik hip hop tınılarında karar kılınmış.

dbberdan 6
Renkli saçlar ve oyuncak bebek görünümlü grafik makyajlarla, tüm modeller birbirine neredeyse tıpatıp benzeyen taş bebeklere dönüşmüşler.
dbberdan
Sizin için üşenmedim ve defilenin kapanışındaki toplu geçidi de çekmeyi ihmal etmedim.

Dünyanın en tatlı, güzel, ince ve içten kadınlarından Sevgili Deniz Berdan’ın “kadın üzerinden ahlak söylemleri”ni konu alan ve cıvıl cıvıl renkleriyle içimi açan bu harika koleksiyonunu tebrik etmek üzere defile sonrası kendisini kuliste ziyaret ettim.

deniz berdan usengec sefjpg

Deniz Berdan ve kızı Begüm Berdan’ın ortaklığından oluşan DB Berdan markasının nostaljik ve modern konseptleri bir araya getirdiği, feminen, sofistike ve gerçeküstü tasarımları, Türkiye’ye ilaveten, her sezon Londra’da Wolf and Badger Notting Hill, Dover Street mağazaları ve internet sitesinde de satışa sunuluyormuş.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz