En çok öğrenmek istediğim enstrümanlardan biri olan “Piyano” konusunda ders almak için, iyi bir kurs araştırırken, kendime Bağdat Caddesi’nde çok merkezi bir Sanat Merkezi buldum. St.Joseph mezunu, kendisi de müziğe yıllarını adamış bir gencin sahibi olduğu bu mekana, büyük bir heyecan içerisinde girdim ve kendisiyle tanıştım.

Müzik eğitiminin daha küçük bir çocukken alınmasını savunanlar gibi, eğer şakacıktan da olsa, “bunun için, az-biraz geç kalmadınız mı?” tarzı bir yaklaşımı olsaydı, eminim ki hemencecik hevesim kırılır, en fazla teşekkür eder ve çıkardım. Ama tam tersine çok canayakın ve teşvik edici konuşup da, insanın içinde istek olduktan sonra, bu konuya yeterli ve düzenli zaman ayırdıkça ve tekrarlı çalışma yani bol bol pratik yaparak, her yaşta her şeyin mümkün olduğunu söylediğinde, inanmazsınız ama çocuklar gibi sevindim ve motive oldum:)

cadde-sanat-merkezi-piyano-dersi

İlk Piyano dersime geçen hafta girdim bile. Çok ama çok büyük keyif aldığım hayatımın ilk piyano dersiyle ilgili detayları ayrı bir yazı ile keyfini çıkara çıkara anlatacağım tabi. Ama başlıktan da anladığınız gibi, bugünkü yazımın esas konusu farklı. Sabredin, hemen sadede geliyorum:)

cadde-sanat-merkezi-resim-dersi

Gittiğim bu sanat okulunda sadece piyano dersi verilmiyor tabi. Hayattan “sanatla keyif almak” isteyen her yaştan katılımcı için tasarlanmış, MEB’e bağlı bir bale, müzik, dans ve resim okulu “Cadde Sanat Merkezi”…
cadde-sanat-merkezi-bale-piyano-resim-gitar

Böyle olunca da bir çok branşın profesyonel olarak uygulandığı kapsamlı bir sanat okulunda buluverdim kendimi. Hatta bir ara acaba eşimi ikna edip, “beraber tango dersi de alsak mı?” diye düşünürken, sohbetimiz esnasında öğrendim ki, önümüzdeki Cumartesi günü (25 Nisan 2015) burada, “bale” konusunda yetenekli miniklerin seçmeleri yapılacak ve kendilerine burs imkanı sağlanacakmış. “Allah!” dedim, ben bunu hemen okuyucularımla paylaşırım. Kim bilir aralarında ne başarılı çocukları, yeğenleri, torunları, tanıdıkları olanlar vardır da böyle bir burs imkanı arıyorlardır belki, onların da haberleri olsun.

cadde-sanat-merkezi-bale-dersi-burs

Daha önce bale eğitimi almasına gerek olmadan, bu konuda yetenekli ve hevesli olan 4 yaşının üstündeki çocuklarınızı, arzu ederseniz siz de Cadde Sanat Merkezi burs seçmelerine katabilir, kazandıkları takdirde, Konservatuar mezunu hocalar eşliğinde, iddialı eğitimler almalarına harika bir fırsat yaratabilirsiniz.

cadde-sanat-merkezi-bale-kursu-burs

Burs oranlarını da sizin için öğrendim: Bir öğrenciye %100, iki öğrenciye %75, üç öğrenciye %50 ve dört öğrenciye de %25 oranında burs verilecekmiş. Benden söylemesi:)

Bale eğitimi hakkında öğrendiklerimi de kısaca paylaşmam gerekirse;

Beden ve ruh gelişimine faydası tartışılmaz olan Bale eğitiminde dünyada farklı sistemler takip ediliyormuş ve “Klasik bale” denilince akla gelen 3 sistem şunlarmış: Rus (Vaganova), İtalyan (Cecchetti) ve Fransız (Académie Royale de Danse).
cadde-sanat-merkezi-bale-dersi-burs

Uluslararası geçerliliği olan sertifika programı ile “Vaganova Methodu”nu benimseyen Cadde Sanat’ın sertifikalı eğitmenleri, değerli bir balet ve koreograf olan ve çeşitli sahne sanatları için 80’in üzerinde eseri ve 40’tan fazla koreografisi bulunan, dünyaca ünlü ödüllü Profesör Dr. Hikmet Mehmedov tarafından koordine ediliyormuş.

Akademik hedeflere yönelik sertifikalı eğitim programlarının yanı sıra, beden gelişimini destekleyen hobi programları da bulunan Cadde Sanat Merkezi’ndeki bale dersleri; aynı zamanda MSGS Üniversitesi, Bale Bölümü’nde de eğitim veren, tecrübeli eğitimciler tarafından veriliyormuş.

SİZ DE DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz